Tichetul pentru stomatolog aşteaptă doar dezbaterea publică: 1.000 de lei pentru 163 de copii din Braşov, etapă pilot

Proiectul „Voucher pentru sănătate dentară” a fost finalizat cu ajutorul aparatului de specialitate al Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) şi se află pe biroul primarului municipiului, Allen Coliban, potrivit consilierului local PSD Alexandra Crivineanu. Tot ea precizează că, până la implementare, e nevoie să treacă prin etapa de consultare publică, pe care o cere public edilului.

„Pentru orice proiect cu un asemenea obiect, Primăria are obligaţia sa îl supună dezbaterii publice. Este legea transparenţei care obligă! (Legea privind transparenţa decizională în administraţia publică) (…) În calitate de lider de grup al consilierilor locali PSD, cer actualului primar să respecte Legea privind transparenţa decizională în administraţia publică şi să ne lase proiectele să îşi urmeze cursul firesc şi procedura legală. Atragem atenţia domnului Primar să nu uite că nu este primarul unei singure categorii de braşoveni şi că trebuie să se gândească la toţi cei aflaţi în dificultăţi, mai ales la copiii din familiile defavorizate”, a declarat Alexandra Crivineanu, care este şi lider al grupului PSD de consiglieri locali.

„Voucher pentru sănătatea dentară” este un proiect pilot ce are ca scop îmbunătăţirea sănătăţii dentare prin acordarea unui voucher în valoare de 1.000 lei unui număr de 130 de copii, cu vârsta între 5-18 ani, care provin din familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei şi 33 de copii cu vârsta între 5-18 ani, care provin din familii beneficiare de venit minim garantat, toţi aceştia aflându-se în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov.