Municipiul Codlea deschide în ianuarie prima creşă publică din localitate

Municipiul Codlea va avea, de anul viitor, o creșă nouă. Aceasta face parte din proiectul „Învățământ antepreșcolar – o șansă pentru copiii noștri”, un proiect derulat de municipalitate. Creşa, care are 60 de locuri, se află pe strada Carpaţi nr. 2A şi a fost amenajată într-un imobil închiriat de Primărie.

60 de locuri, într-un spaţiu de 3.099 metri pătraţi

Instituţia antepreşcolară oferă 60 de locuri, într-un spaţiu de 3.099 metri pătraţi. „În acest moment așteptăm doar avizele de funcționare de la anumite instituții și din acest motiv deschiderea va avea loc pe 03 ianuarie 2022”, a declarat primarul municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu. Creșa din Codlea este amenajată într-o clădire în care s-au desfășurat anterior activități economice. Pe lângă renovarea efectivă a imobilului, în ultimele luni s-a lucrat şi la amenajarea tuturor spațiilor din clădire, astfel încât acestea să respecte toate standardele pentru ceea ce înseamnă o creşă. Amenajarea spaţiilor de creşă a costat în jur de 100.000 de lei, iar dotările, în jur de 70.000 de lei. Contravaloarea chiriei pentru clădire este de 7.000 de lei pe lună, suma urmând să fie asigurată din fonduri europene în următoarele 24 de luni, la fel ca şi cheltuielile legate de amenajarea spaţiilor şi plata personalului.

Codlea are şi un proiect pentru o creşă nouă

Această creşă va funcţiona până când la Codlea va fi construită noua unitatea, care acum se află la stadiul de licitaţie de lucrări. Reamintim că municipiul Codlea este inclus şi în Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru o finanţare destinată unei creşe construite de la zero, pe modelul aprobat de Guvern. Şi aceasta va fi tot o creşă de mărime medie, de 60 – 70 de locuri, estimată la 8,972 milioane lei (TVA inclus). Termenul de depunere a ofertelor pentru noua clădire este 9 septembrie, iar până la 31 decembrie 2022, creşa trebuie să fie finalizată. „În cazul în care, după ce se va construi noua creşă cererea va fi mare, va fi păstrată şi cea închiriată şi amenajată acum”, a precizat primarul Mihai Cîmpeanu, în urmă cu trei luni, după ce solicitarea municipiului Codlea pentru o finanţare prin PNDL a fost acceptată.