Drumul care leagă Zărneştiul de Fântâna lui Botorog ar putea fi asfaltat

Primăria Oraşului Zărneşti are în plan să preia artera de la Consiliul Judeţean Braşov

Un sector din drumul judeţean Zărneşti – Măgura, mai exact un tronson ce leagă oraşul de zona cunoscută sub numele „Fântâna lui Botorog” ar putea fi preluat de Primăria Zărneşti. Primarul Oraşului Zărneşti, Alexandru Igrişan, a anunţat că avut deja discuţii cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Todorică Şerban despre transferul acestui sector de drum, iar reprezentantul administraţiei judeţene a fost deschis unei astfel de propuneri.

„Avem în plan să preluăm acest drum, să îl moderniză, astfel încât să facilităm accesul turiştilor în zona Fântâna lui Botorog. Vrem să asfaltăm porţiunea pe care o preluăm, să amenajăm o parcare în zona Fântâna lui Botorog, să realizăm  trotuare şi chiar să amenajăm piste pentru biciclişti, care ar putea fi legate cu traseele de mountain-bike existente de mai mulţi ani în Piatra Craiului. Pentru finanţarea lucrărilor analizăm posibilitatea accesării unor fonduri europene”, a declarat primarul.

În prezent, drumul judeţean Zărneşti – Măgura este pietruit, astfel că pe el se circulă destul de greu. De asemenea, turiştii care vin cu trenul la Zărneşti şi merg pe jos spre Prăpăstiile Zărneştiului, urcă la Cabana Curmătura sau în piatra Craiului pe traseele care pornesc din Prăpăstiile Zărneştiului trebuie să „facă o cură de praf” în perioadele secetoase sau să meargă prin noroi atunci când plouă.
În ceea ce-i priveşte pe şoferi, uneori aceştia mai găsesc un loc în care să îşi lase maşina pe marginea drumului.