Codlea: Lift şi 7 săli de clasă în plus la Şcoala Gimnazială nr. 2

Şcoala Gimnazială nr. 2 din Codlea va avea şapte săli de clasă în plus, printr-un proiect finanţat din fonduri europene, dar şi de la bugetul local. Mai exact, unitatea şcolară va fi mansardată, iar în noul spaţiu, pe lângă cele 7 săli de clasă, vor fi amenajate şi spaţii administrative. De asemenea, proiectul include şi lucrări de consolidare a clădirii existente, astfel încât aceasta să poată susţine noua structură.

Potrivit declaraţiei primarului, municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu, „în urma proiectului tehnic a rezultat necesitatea unor lucrări suplimentare, pentru consolidarea clădirii existente, astfel că a crescut şi suma ce trebuie achitată de la bugetul local”.

Pentru realizarea lucrărilor, Primăria Codlea a lansat o licitaţie cu o valoare estimată de 6.530.787 lei, cu tot cu TVA, iar termenul de depunere a ofertelor este 24 martie.

Conform declaraţiei primarului municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu, prin acest proiect, la Şcoala Gimnazială nr. 2 se va monta şi un lift pentru persoanele cu dizabilităţi. „Aceasta este prima şcoală din municipiul Codlea care va beneficia de o astfel de facilitate”, a continuat primarul.

Conform anunţului licitaţiei, pentru extinderea unităţii de învăţământ, constructorul va avea la dispoziţie 12 luni de la data deschiderii şantierului, iar în perioada desfăşurării lucrărilor şcoala nu va fi închisă.