fbpx
  • Home
  • Articole
  • Implicare
  • Neștiință sau reavoință? HoReCa poate primi imediat până la 200.000 de euro pe companie. Sprijin imediat pentru HoReCa!

Neștiință sau reavoință? HoReCa poate primi imediat până la 200.000 de euro pe companie. Sprijin imediat pentru HoReCa!

Guvernul pare să nu fi înțeles cum funcționează reglementările europene. Altfel nu se explică faptul că sprijinul financiar întârzie să apară pentru HoReCa. Marius Dunca, candidat PSD Brașov pentru Senat vorbește despre faptul că HoReCa poate primi sprijin imediat până la 200.000 de euro pe companie, fără a mai fi necesară notificarea Comisiei Europene prin aplicarea Regulamentului 1407/2013 privind ajutoarele de minimis.

„Nu înțeleg de ce Guvernul nu vrea să realizeze că HoReCa trebuie ajutată imediat, cât credeți că vor mai rezista companiile fără bani? ”Specialiștii” din Executiv aleg calea cea mai lungă, aceea a ajutoarelor de stat pentru care trebuie aprobare de la Comisia Europeană. Aceasta va veni, cel mai devreme, la finalul acestui an si banii vor ajunge la companii în primăvara anul viitor. Câte firme vor mai rezista până atunci?

Să alegi să sprijini doar câteva companii, a căror pierdere de 20% din cifra de afaceri este mai mare de 200.000 euro, ar fi de neconceput. Practic, ai condamna la faliment 90% din companiile care au suferit pierderi și care, bineînțeles, s-ar fi încadrat în schema de minimis de 200.000 de euro.

Continuarea articolului și sursa acestuia: newsbv.ro

Vezi Programul de Guvernare 2021 – 2024

Prev
Next